Ieseanca sanctionata pentru ca s-a opus capturarii cainilor fara stapan

În data de 3 aprilie 2019, în jurul orei 10:40, mai multi cetateni din municipiul Iasi au sesizat Dispeceratului Politiei Locale ca au fost muscati de un câine, în timp ce se aflau în trecere prin zona pasarelei “Octav Bancila”.

Astfel, a fost dirijata o patrula din cadrul Serviciului 1 Politie Locala pentru a acorda sprijin echipei de ecarisaj în vederea relocarii animalului agresiv. Dupa ce a fost identificat, câinele a fost tranchilizat si ridicat pentru a fi transportat la Padocul Tomesti.

Actiunea echipei de ecarisaj a fost perturbata de catre o persoana de sex feminin, domiciliata în Iasi, care nu dorea ridicarea câinilor fara stapân de pe domeniul public, agresând una dintre persoanele ce proceda la prinderea câinelui.

“Pentru fapta sa, persoana în cauza a fost sanctionata cu suma de 500 de lei potrivit Legii 61 din 1991. În cele din urma, câinele fara stapân care muscase trecatorii a fost transportat la Padocul de la Tomesti”, au declarat reprezentantii Politiei Locale Iasi.

De asemenea, in urma cu patru zile, politistii locali au luat atitudine cu privire la faptul ca un cetatean domiciliat pe raza comunei Valea Lupului, însotit de un câine de talie mare fara botnita, a patruns în incinta unui parc pentru copii, de pe strada Luca Arbore, unde a lasat liber animalul de companie. Astfel, C.D. a fost sanctionat contraventional, cu amenda în valoare de 200 de lei.

https://www.bzi.ro/ieseanca-sanctionata-pentru-ca-s-a-opus-capturarii-cainilor-fara-stapan-689106

Leave a Comment