EXCLUSIV Tun de 300.000 de euro la Braila: “Afacerea maidanezii”, verificata de DNA

EXCLUSIV Tun de 300.000 de euro la Braila: “Afacerea maidanezii”, verificata de DNA

Procurorii DNA Galati ancheteaza platile facute de Serviciul de Utilitate Publica, de Administrare si Gospodarire Locala (SUPAGL), institutie aflatain subordinea primarului Aurel Simionescu, catre o societate comerciala detinuta de Vasile Horez, un personaj cu trei condemnari penale ceinsumeaza opt ani de puscarie efectiva, pentru prinderea cainilor fara stapan de pe strazile Brailei.

In 2006, cu sprijinul fostului primar Constantin Cibu (PNL), Horez, un vechi prieten al edilului, a obtinut pe tava, prin intermediul Asociatiei pentru Protectia Animalelor si Mediului «Horez», monopolul asupra serviciului de ecarisaj al municipiului. Timp de 4 ani, pana la expirarea contractului, Horez a incasat de la Primarie aproximativ 300.000 de euro, bani, care spun iubitorii de animale, au fost risipiti fara rost, mare parte ajungand la protectorii politici ai «hingherului-sef».

In 2010,in timpul mandatului primarului Simionescu (PSD), Vasile Horez nu a fostinlaturat din «afacerea maidanezii», desi problema cainilor comunitari nu a fost rezolvata, iar scandalurile legate de uciderea illegala a acestora s-au tinut lant. Horezinfiinteaza atunci societatea comerciala «Activitati Sanitar-Veterinare Horez», menita sa faca uitata activitatea dezastruoasa a ONG-ului, si obtine jumatate din «tortul» banilor publici, taiat de Simionescuin doua. Cealalta jumatate a ajuns la o firma detinuta de Vasile Cioroiu, un fost maior din Politia Braila.

Astfel, Vasile Horez a reusit sa ramana abonat la banii publici, desi protectorul sau, primarul Cibu pierduse alegerile din 2008, primind, panain august 2014, de la Primaria condusa de Simionescu 65 de lei pentru fiecare caine prins si transportat la padoc.

DNA a solicitat de la SUPAGL,in urma cu cateva zile, contractulincheiatintre institutie si firma lui Horez, existand suspiciuni legate de platile efectuatein perioada 2010-2014, pe baza acestui contract.
http://www.infobraila.ro/2015/03/exclusiv-tun-de-300-000-de-euro-la-braila-afacerea-maidanezii-verificata-de-dna/

Leave a Comment