Viaţă de câine. 50 de maidanezi, adoptaţi de englezi şi olandezi

Viaţă de câine. 50 de maidanezi, adoptaţi de englezi şi olandezi

Pentru câteva patrupede din oraşul de pe malul Borcei, viaţa de câine pe stradă ar

putea rămâne doar o amintire. 50 de maidanezi şi-au găsit  stăpâni în afara

graniţelor.

  •  

Pentru a scăpa oraşul de animale, Serviciul Public pentru gestionarea Câinilor fără Stăpân din Călăraşi a încheiat protocoale de colaborare cu mai multe asociaţii internaţionale din Anglia, Olanda şi Germania. Conform directorului Serviciului, Alexandru Drăgulin, 50 de adopţii au fost deja parafate. Reprezentanţii asociaţiilor „A better life for dogs” din Anglia şi „Homeless dog” din Olanda au venit la Călăraşi au ales căţeii din adăpostul Primăriei, le-au implantat microcipuri, le-au plătit transportul şi au luat calea străinătăţii. Autorităţile speră ca în acest mod să reuşească să rezolva problema câinilor comunitari. „În maximum 2 ani, credem că vom reuşi să ţinem această problemă sub control iar numărul câinilor fără stăpân să ajungă la 300″,  a precizat Alexandru Drăgulin.
6.000 de patrupede bântuie prin oraş
La Călăraşi, aproximativ 600.000 de lei au cheltuit autorităţile locale, de la începutul anului, cu întreţinerea şi sterilizarea maidanezilor care ajung în adăpostul din oraş. Pe străzi, în prezent, bântuie în haite între 5.500 şi 6.000 de patrupede care fac zile negre oamenilor. Conform declaraţiei primarului oraşului, Daniel Ştefan Drăgulin, în 9 luni au fost capturaţi 983 de câini, 400 dintre ei fiind adoptaţi. Edilul a mai spus că, în prezent, întreţinerea unui câine comunitar se ridică la 257 de lei. Din acest total, 199 lei sunt costurile cu substanţele şi materialele medicale, preţul manoperei de sterilizare este 33 de lei, iar pentru 15 zile hrana costă de 24.88 lei.

http://adevarul.ro/locale/calarasi/viata-caine-50-maidanezi-adoptati-englezi-olandezi-1_526d068dc7b855ff56864204/index.html

 

Leave a Comment