Teroare din cauza câinilor comunitari. “Este nevoie ca vreun copil să fie desfigurat?”

Teroare din cauza câinilor comunitari. “Este nevoie ca vreun copil să fie desfigurat?”

Locatarii din zona Energia sunt de-a dreptul îngroziţi de câinii vagabonzi care îşi fac rondul, zi de zi, nestingheriţi, prin zonă.

Mai grav este că mulţi dintre aceştia au copii mici pe care vor să-i plimbe şi le este teamă ca patrupedele să nu-i muşte cumva.

„Am sunat la Primărie şi am sesizat această stare de fapt şi mi s-a spus că vor trimite o echipă în zonă să vadă care este situaţia şi vor lua măsuri. Deja au trecut câteva zile şi nu a venit nimeni, iar câinii se plimbă de colo-colo, aşa cum vor ei. Partea proastă este că majoritatea sunt foarte mari şi agresivi, dar se pare că nu-i pasă nimănui ce se poate întâmpla”, ne-a declarat Angela T., mama unui băieţel.

Situaţia este cunoscută de toţi localnicii şi tuturor le este teamă de vreo tragedie.

„De fiecare dată, când ies cu nepoţelul la joacă sunt nevoit să nu-l las nicio secundă singur, pentru că nu vreau să fie muşcat. Când îi văd cât sunt de mari, mi-e frică şi mie de ei”, a spus un alt constănţean.

De obicei, fioroasele patrupede îşi fac apariţia exact la orele la care şi cei mici ies la joacă.

„De ce nu vin hingherii să-i ia? Este nevoie ca vreun copil să fie desfigurat pentru ca autorităţile să ia atitudine?”, se întreabă oamenii.

În ultimele săptămâni, o parte dintre locatari au simţit, deja, pe propria lor piele, ce înseamnă muşcătura unui câine. Din fericire, niciunul nu a fost muşcat foarte tare, dar acest lucru se poate întâmpla oricând. Tocmai de aceea, persoanele care cad victime ale câinilor comunitari sunt rugate să se prezinte imediat la spital.

Pe plan local, se pare că predomină muşcăturile venite din partea caninelor. Astfel, de la începutul anului şi până acum, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) au ajuns 537 persoane muşcate, atât copii, cât şi adulţi. Dintre acestea, au precizat reprezentanţii SCBI, 430 de constănţeni au fost „compostaţi” de câini, 103 de pisici, iar restul de măgari, şoareci şi cai. Oricum, în cazul în care aveţi ghinionul de a pica victime ale colţilor patrupedelor, prezentaţi-vă, urgent, la spital, pentru că rabia poate fi letală.

Trebuie amintit că „agresorii” canini au făcut de-a lungul timpului nenumărate victime. Spre exemplu, în anii trecuţi, o fetiţă de doar şase ani a murit din cauza rănilor provocate în urma unui atac al câinilor vagabonzi, pe un câmp din apropierea Porţii de acces nr. 9 din Port. Fetiţa obişnuia să meargă seara la joacă în acea zonă, iar într-o seară, mama micuţei a anunţat Poliţia, îngrijorată fiind de faptul că fiica sa nu s-a întors acasă. La scurt timp, oamenii legii au găsit copilul fără suflare, pe un câmp de la marginea oraşului, copila fiind desfigurată de la muşcăturile de câine.

Desigur, an de an, medicii se confruntă cu multe alte cazuri grave, cu muşcături puternice de cap şi nu numai, iar pacienţii au nevoie de zile întregi de spitalizare.

Ca urmare, o soluţie pentru diminuarea cazurilor ar fi ca patrupedele să fie strânse de pe străzi, pentru că, la ora actuală, toate cartierele Constanţei sunt pline de maidanezi, de toate mărimile şi culorile, iar de foarte multe ori, oamenilor le este pur şi simplu frică să se mai plimbe pe străzi.

https://www.cugetliber.ro/stiri-social-teroare-din-cauza-cainilor-comunitari-este-nevoie-ca-vreun-copil-sa-fie-desfigurat-350763?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=sectiune-Social&utm_campaign=Articole%20sectiune%20Social

Leave a Comment