Primarul Călăraşiului vrea să facă hotel pentru câini

Primarul Călăraşiului vrea să facă hotel pentru câini

În ultimele nouă luni, Primăria municipiului Călăraşi a cheltuit 6 miliarde lei vechi numai pentru gestionarea problemei câinilor fără stăpân. Rezultatele sunt modeste, de la începutul anului şi până acum, au fost capturaţi 983 de câini din care 250 au fost daţi spre adopţie. 583 de câini sunt şi acum în padocuri şi aşteaptă o şansă de la iubitorii de animale.

Primarul municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin, spune că atunci când a preluat Adăpostul pentru câinii comunitari, acesta avea o capacitate de 120 de locuri, în momentul de faţă, după extinderea numărului de padocuri, putând fi cazaţi 600 de câini adunaţi de pe stradă. Edilul-şef spune că este sensibil la problemă şi mai vrea să amenajeze încă 700 de locuri.

Primarul estimează că numărul câinilor fără stăpân din Călăraşi a ajuns undeva pe la 5500 – 6000, precizând, însă, că cheltuielile pentru un câine cazat în Adăpost sunt destul de mari: 257 de lei/câine pentru o perioadă de 15 zile.

Întrebat dacă va aplica legea care dă verde eutanasierii câinilor nerevendicaţi ori adoptaţi în termen de 15 zile, primarul întreabă retoric: „Ce contează mai mult, viaţa unui om ori viaţa unui câine?” După care adaugă: „Sunt iubitor de animale, am luat un câine de la Adăpost, dar viaţa oamenilor e mai presus de orice.”

Primarul Drăgulin speră ca iubitorii de câini să vină în număr mai mare şi să adopte patrupedele a căror soartă este, altfel, pecetluită. Ca să scape cât mai muţi căţei de eutanasiere, primarul Drăgulin mai vine cu o propunere: „hotelul pentru câini”. Astfel, iubitorii de animale pot adopta un câine care, contra unei taxe , poate fi ţinut în Adăpost, unde va primi hrană şi asistenţă medical-veterinară specifică.

http://www.infomuntenia.ro/calarasi-caini-comunitari/2013/09/

Leave a Comment