Peste 100 de oi omorâte de câini la Adea

ADEA. Locuitorii satului Adea, care aparţine de comuna Sintea Mare, au ajuns la capătul puterilor. Zeci de câini vagabonzi îi terorizează pe oameni, iar ultima „ispravă” a patrupedelor a cauzat pagube uriaşe: peste 100 de oi au fost omorâte de câini, iar alte zeci au fost rănite. Oamenii spun că marea majoritate a câinilor vagabonzi au ajuns în satul lor aduşi din alte părţi, abandonaţi pe câmp. În căutare de hrană, aceştia s-au apropiat de sat, iar acum localnicilor le este frică şi să îşi mai trimită copiii la şcoală.

Potrivit ultimului păgubit, un proprietar de oi din sat, în ultimele luni au fost vreo cinci atacuri ale câinilor în stânele de oi. Ultimul dintre „raiduri”, petrecut în noaptea de luni spre marţi, s-a soldat cu moartea a aproximativ 50 de oi şi cu rănirea altor animale. În total, în toate atacurile, peste 100 de oi au fost omorâte. „Câinii au intrat în grajd pe la 4:00 dimineaţa şi le-au nenorocit. Mă doare sufletul când le văd. La 74 de ani să vin să dorm cu oile în grajd să nu mi le mai atace câinii? Să le păzesc?”, a spus ultimul păgubit. Acesta a chemat şi Poliţia, care a deschis un dosar de cercetare penală. Dar este foarte greu de identificat care au fost câinii criminali şi dacă aceştia sunt unii cu stăpâni sau sunt vagabonzi.

Să îşi facă adăpost

Interpelat pe marginea acestui subiect, primarul comunei, Valentin Erdos, spune că nu are soluţii. „Am anunţat autorităţile judeţene despre situaţia din Adea, iar acestea mi-au recomandat să amenajăm un adăpost pentru câinii vagabonzi. Dar primăria nu are fondurile necesare pentru o asemenea investiţie”, a spus primarul. Drept urmare, cel mai probabil, situaţia va continua la fel ca şi până acum: câinii, liberi şi periculoşi pe străzi, oamenii, cu frica în sân.
http://www.aradon.ro/peste-100-de-oi-omorate-de-caini-la-adea/2226661?fbclid=IwAR0nl8XMptH1IC6GoQH8reSoKbSJXotUNEH5d1_H56aJP9Zj27gMYeiY8Dk

Leave a Comment