Pe Strada Strungarilor: Amendă de 1500 lei pentru îngrijirea câinilor în spaţii improvizate

Pe Strada Strungarilor: Amendă de 1500 lei pentru îngrijirea

câinilor în spaţii improvizate

În zona a trei unităţi de învăţământ învecinate – Colegiul Economic, Şcolile Gimnaziale Nr. 29 şi Nr. 17 – poliţiştii locali au identificat o femeie în vârstă de 52 de ani din Galaţi care îngrijea mai mulţi câini violenţi.

Câinii erau adăpostiţi şi hrăniţi într-un spaţiu improvizat din faţa unui bloc amplasat pe strada Strungarilor. În afara de faptul că zona este frecventată de elevi, şi locuitorii din zonă au acuzat faptul că animalele violente le pun în pericol integritatea fizică.

Poliţiştii locali au sancţionat-o contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei pe numita P.D., de 52 ani, din Galaţi.

Legea pentru modificarea şi completarea OUG nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân  interzice creşterea şi adăpostirea câinilor pe domeniul public, în locuri publice sau în spaţiile adiacente acestora, în afara proprietăţti stăpânului sau a deţinătorului acestuia, amenda fiind cuprinsă între 2.000 de lei şi 5.000 de lei. Aceeaşi sancţiune este prevăzută şi pentru persoanele care abandonează animalele pe spaţiul public.

Pe Strada Strungarilor: Amendă de 1500 lei pentru îngrijirea câinilor în spaţii improvizate

Leave a Comment