Păţania unei femei. Cine a salvat-o de o haită de câini în zona Kaufland – Aurel Vlaicu Constanţa. Despre serviciul de ecarisaj

Păţania unei femei. Cine a salvat-o de o haită de câini în zona Kaufland – Aurel Vlaicu Constanţa. Despre

Lipsa unui serviciu de ecarisaj în municipiul Constanţa a dus la înmulţirea numărul de câini fără adăpost. Aceştia au început să umble din nou în haită pe străzile din oraş, răspândind teamă în rândul constănţenilor.

Totuşi, locuitorii din zona Kaufland de pe bulevardul Aurel Vlaicu au ajuns în pragul disperării din pricina patrupezilor liberi, care s-au înhăitat câte 15-20 şi devin agresivi. Pe 31 martie a avut loc un eveniment în zona respectivă. O femeie a fost atacată de câini, însă norocul ei a fost cu nişte tineri aflaţi într-un autoturism au intervenit şi i-au gonit. De altfel, ambele persoane au sesizat prezenţa câinilor printr-un mesaj către cotidianul ZIUA de Constanţa.

„Sunt o femeie care lucrează în ture şi de vreo două săptămâni îmi este frică să mă întorc acasă la ora 21:30 deoarece la sensul giratoriu de pe bulevardul Aurel Vlaicu – Kaufland sunt aproximativ 20 de câini suficient de mari care efectiv blochează maşinile din trafic şi se plimbă nestingheriţi şi pe strada cu unitatea militară. În această seară (n.r. duminică, 31 martie) am crezut că voi muri mâncată de aceştia când au vrut să traverseze pe partea blocurilor. Salvarea mea a fost un autoturism pe care l-au blocat efectiv în trafic. Ce este de făcut în această situaţie?”, povesteşte femeia pentru cotidianul ZIUA de Constanţa.

„Locuiesc în zona Kaufland 2, pe bulevardul Aurel Vlaicu şi chiar la giratoriu de la magazin este o haită de aproximativ 15-20 de câini care face legea. Sunt foarte agresivi, sar în faţa maşinii şi abia poţi înainta de ei, iar în această seară (n.r. duminică, 31 martie) aproape că au târât o femeie. Norocul ei a fost că eu şi cu un amic ne aflam în zonă cu maşina şi am reuşit să îi îndepărtăm de doamna respectivă. Şi eu am fost fugărit de ei în plină zi. Vreau să subliniez faptul că viaţa ne este periclitată de aceşti câini. Cei de la 112 ne pasează la primărie, iar de la primărie primim numai promisiuni. Ce ar fi de făcut în cazul acesta? Aş mai avea o întrebare, dacă nepoţelul meu de 3 anişori ar scăpa pe stradă când vine în vizită şi ar da de această haită de câini care se adună chiar la colţul străzii, oare ar fi în siguranţă?”, a transmis un alt tânăr.

Primarul Decebal Făgădău declara luna trecută că până la finele lui martie noul serviciu de ecarisaj al municipalităţii va fi funcţional.

„Serviciul va fi operaţional la sfârşitul acestei luni. Este pentru prima dată când noi avem serviciu propriu. Ce mă interesează cel mai mult este modul în care se face capturarea, sterilizarea, aplicarea de tratamente şi păstrarea câinilor conform termenelor legale. Noi încercăm să luăm câinii de pe domeniul public, să îi îngrijim şi să îi supunem procedurilor de adopţie. Veţi vedea că ceea ce facem noi în respect faţă de aceste suflete”, a declarat în urmă cu două săptămâni primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.

Potrivit Ionelei Bărboi, purtător de cuvânt al municipalităţii, până la finele săptămânii primăria va anunţa când va fi reluată activitatea serviciului de ecarisaj. „Toate solicitările venite pe site-ul primăriei, dar şi telefonic, vor fi luate în calcul, cele existente vor fi prioritare”, a declarat Ionela Bărboi. Câinii capturaţi şi înregistraţi în evidenţele adăposturilor pot fi revendicaţi sau adoptaţi gratuit. Încredinţarea câinilor se face numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. Potrivit municipalităţii, iubitorii de animale care şi-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc nu trebuie să lase câinii liberi, din nou, pe străzi. Ei au obligaţia să-i îngrijească şi să respecte normele legale. În caz contrar, persoanele fizice sau juridice în culpă vor primi sancţiuni contravenţionale conform Ordonanţei de urgenţă nr.155 din 21 noiembrie 2001.

https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/constanteanul-suparat/patania-unei-femei-cine-a-salvat-o-de-o-haita-de-caini-in-zona-kaufland-aurel-vlaicu-constanta-despre-serviciul-de-ecarisaj-688077.html

Leave a Comment