Maidanezii au zilele numărate. Eutanasierea câinilor fără stăpân a intrat în linie dreaptă

Maidanezii au zilele numărate. Eutanasierea câinilor fără stăpân a intrat în linie dreaptă

Maidanezii din Călăraşi au zilele numărate. Autorităţile locale vor trece în scurt

timp la eutanasierea câinilor fără stăpân, după 14 în care se aşteaptă adoptarea

lor. La Serviciul Public pentru Gestioanrea Câinilor fără Stăpân se caută om care

să stabilească modul în care patrupedele vor fi eutanasiate

Conform declaraţiilor şefului adăpostului, Alexandru Drăgulin, în acest moment aici sunt cazaţi peste 760 de câini. În ultimii doi ani de când a fost înfiinţat adăpostul au fost strânşi de pe străzi peste 2.000 de maidanezi. Cu toate acestea, în oraş mai umblă în haită peste 3.000 de animale. Serviciul Public pentru gestionarea Câinilor fără Stăpân din Călăraşi a încheiat, al sfârşitul anului rrecut, protocoale de colaborare cu mai multe asociaţii internaţionale din Anglia, Olanda şi Germania, fiind parafate 50 de adopţii.

Adopţii internaţionale

Reprezentanţii asociaţiilor „A better life for dogs” din Anglia şi „Homeless dog” din Olanda au venit la Călăraşi au ales căţeii din adăpostul Primăriei, le-au implantat microcipuri, le-au plătit transportul şi au luat calea străinătăţii. Autorităţile speră ca în acest mod să reuşească să rezolva problema câinilor comunitari. „În maximum 2 ani, credem că vom reuşi să ţinem această problemă sub control iar numărul câinilor fără stăpân să ajungă la 300″,  a precizat Alexandru Drăgulin.

257 de lei pe lună, întreţinerea

În prezent, la Călăraşi, întreţinerea unui câine comunitar se ridică la 257 de lei. Din acest total, 199 lei sunt costurile cu substanţele şi materialele medicale, preţul manoperei de sterilizare este 33 de lei, iar pentru 15 zile hrana costă de 24.88 lei.

Vă recomandăm şi:

Cum vrea Maria Dragomir, deputat PP-DD, să ne scape de maidanezi. Câinii să fie adoptaţi pe banii statului

Soluţia lui Oprescu pentru maidanezi: bucureştenii să adopte 140 de câini pe zi. Planul care va scăpa oraşul de maidanezi în 18 luni putea fi aplicat şi până acum

Piedone începe singur lupta cu maidanezii. 896.000 de lei pentru strângerea câinilor din sector

Peste 300 de maidanezi au fost adoptaţi în ultima lună. Vineri, 62 de câini şi-au găsit stăpân

http://adevarul.ro/locale/calarasi/maidanezii-zilele-numarate-eutanasierea-cainilor-stapan-intrat-linie-dreapta-1_530b2bd6c7b855ff569e3c88/index.html

 

Leave a Comment