IMAGINI REVOLTĂTOARE. Zeci de suflete nevinovate ABANDONATE și lăsate SĂ MOARĂ de foame, la marginea județului!

IMAGINI REVOLTĂTOARE. Zeci de suflete

nevinovate ABANDONATE și lăsate SĂ MOARĂ de

foame, la marginea județului!

Zeci de câini abandonaţi pe câmpuri, la marginea judeţului, fără un colţ de pâine sau o sursă de apă, departe de orice aşezare. Sunt slabi, râioşi, mănâncă rădăcini sau ştiuleţi de porumb. Iar când nu mai au ce, cad pradă şacalilor. Primarul din localitatea constănţană Mihai Viteazu acuză firmele de ecarisaj din judeţ că abandonează suflete nevinovate în zonă şi le lasă să moară, deşi încasează bani publici să se ocupe de animalele străzii. A făcut plângeri la Poliţie şi la DSV, iar autorităţile spun că au făcut filtre, fără rezultat.

Locul în care sunt abandonați zeci de câini este limita județelor Constanța și Tulcea, la câțiva kilometri de primul drum, iar accesul se face destul de greu. Când am ajuns noi, animalele erau lihnite de foame, în jur nu e apă și nici umbră. Zac acolo abandonate de câteva luni. Orice mașină care oprește este pentru acești câini o speranță de mai bine.

Pe câmpurile din apropierea localității Mihai Viteazu sunt zeci de câini care abia așteaptă o bucată de pâine. Sunt lihniți de foame, dar și de sete.

Pe un câmp alăturat, în apropiere de localitățile Mihai Vitează și Sinoe imaginile par apocaliptice. Câinii mănâncă știuleți, rădăcini, oase de la hoiturile altor  animale, iar dacă mor, cad pradă șacalilor.

Aurelia a luat 20 de câini și a convins mai mulți oameni din comună să aibă grijă de ei. Restul însă, sunt la mila Domnului.

Un fermier din sat, spune primarul, a stat la pândă într-o noapte și a zărit o dubă albă pe care a urmărit-o până la Sinoe. Are informații că ar fi a unei firme de ecarisaj din zonă și este, de altfel, singura pistă pe care o au.

Primarul din Mihai Viteazu spune că a anunțat imediat autoritățile.

“În urma adresei dv. nr. 3585 / 27.07.2017, prin care ne sesizați faptul că pe teritoriul localității Sinoe sunt abandonați câini, vă informăm faptul că s-au efectuat filtre și verificări în zona respectivă, nu au fost identificate persoane sau autovehicule. Vă informăm că cele sesizate rămân în atenția noastră, iar în caz afirmativ vom lua măsurile legale și vă vom înștiința îndată”, este răspunsul primit la problemele semnalte de primarul localității Mihai Viteazu, din partea Secției 5 Poliție Rurală Cogealac.

Contactați telefonic, reprezentanții DSV Constanța ne-au spus prin vocea purtătorului de cuvânt al instituției că au redactat în comun cu Poliția răspunsul la problemele semnalate. Asta, deși actul oficial este semnat doar de șeful Postului de Poliție.

http://www.reporterntv.ro/stire/imagini-revoltatoare-zeci-de-suflete-nevinovate-abandonate-si-lasate-sa-moara-de-foame-la-marginea-judetului

Leave a Comment