Hunedoara: Câinii liberi din Straja decimează turmele

Hunedoara: Câinii liberi din Straja decimează

turmele

Ciobanii din Straja se plâng că oile le sunt atacate de câinii lăsaţi liberi prin staţiunea montană, transmite corespondentul AMOS News. Ei spun că administratorii cabanelor aduc câini cu nemiluita în zonă, dar „uită” să îi hrănească, iar aceştia s-au sălbăticit şi sar la oi.

„Este unul care a adus doi buldogi şi i-a lăsat liberi pe acolo şi nu le-a mai dat de mâncare. Şi unul dintre ei mi-a mâncat o oaie. Cel de-al doilea a sărit şi el la alta, dar vă daţi seama că am sărit şi eu cu ciomagul şi l-am omorât pe unul din ei”, a declarat un cioban.

Totodată, el spune că mai bine ştie să se apere de lupi sau de urşi, decât de câini.

„Sunt zeci de câini, unii şi din rasele periculoase care hălăduiesc prin zonă liberi. Sunt şi oamenii care vin la Straja şi ar putea fi muşcaţi de câinii ăia. Seara, când ajung la stână, dacă e întuneric, sunt în stare să mă mănânce şi pe mine, sar şi la câinii mei, că am unii ciobăneşti. Parcă ar fi duhurile rele în ei. Şi nimeni nu le poate face nimic, fiindcă ăştia care au cabanele spun că sunt câinii lor. Păi, dacă sunt câinii lor, să aibă grijă de ei, să îi ţină în lanţ, nu să sară la oi sau la oameni din cauza foamei”, mai spune ciobanul.

http://www.amosnews.ro/arhiva/hunedoara-cainii-liberi-din-straja-decimeaza-turmele-08-09-2008

Leave a Comment