Femeie cu copil mic în braţe, încolţită de câinii maidanezi la Năvodari

Femeie cu copil mic în braţe, încolţită de câinii

maidanezi la Năvodari

Problema câinilor comunitari este departe de a fi rezolvată, iar noi cazuri de oameni atacaţi de maidanezi sunt mediatizate în mediul online. Aşa cum se ştie, tot ce apare în legătură cu astfel de cazuri provoacă indignare atât în rândul celor care doresc un trai civilizat, fără câini pe străzi şi la fiecare colţ de stradă, dar şi în rândul celor care se intitulează „iubitori de animale” şi care protestează de fiecare dată la apariţia hingherilor. Un caz recent s-a întâmplat duminică dimineaţă, când o femeie din Năvodari, cu un copil de mână, a fost atacată de o haită de câini, fiind nevoită să îşi ia copilul în braţe, pentru a-l feri de maidanezii care o încercuiseră.

„O să devenim vreodată o țară civilizată sau un oraș civilizat? Când nu o să mai fie câini maidanezi în stradă? Am ajuns să-mi fie frică să mă duc la biserică duminică dimineața din cauza câinilor????? Am fost atacată azi dimineață, în zona CP-uri, de o haită de câini… Când m-au văzut cu copil mic au început să devină agresivi fără să le fac absolut nimic. Vă rog să rețineți, mergeam doar. Mi-am luat copilul în brațe să nu fie mușcat și am mers cu câinii la picioarele mele până acasă…

Dacă îndrăzneam să măresc viteza, săreau la mine… având în vedere gheața care este pe jos, Doamne ferește să fii căzut, clar nu scăpăm. Nu pot să explic acum în cuvinte spaima cu care am mers până acasă… mi-a fost frică pt copilul meu în primul rând. Dacă era mușcat de câini, cine răspundea pentru asta? E normal așa ceva? Trebuie să se întâmple o tragedie în orașul Năvodari că să faceți ceva?? Chiar nu puteți să faceți nimic în privința câinilor maidanezi? Să nu-mi răspundă “iubitorii de animale”, vă rog! Am anunțat poliția, dar mă îndoiesc că nu vor mai fi câini maidanezi de azi înainte în orașul asta”, a postat femeia pe Facebook „Oraşul Năvodari”.

După cum era de aşteptat, au început să curgă şi comentariile din ambele părţi. Iubitorii de animale susţin, pe deoparte, că nu câinii sunt de vină pentru aceste incidente, ci oamenii, statul, parlamentarii etc, iar de cealată parte, respectiv cei care doresc ca aceşti câini să dispară, susţin că în ţările civilizate nu există cazuri de acest gen, întrucât nici câini maidanezi nu sunt. În postările din mediul online mai există şi o altă categorie de persoane, nici „pro”, nici „contra”, sunt acei oameni indiferenţi care stau deoparte şi se amuză pe seama ambelor categorii, ba se mai şi amuză, tot prin comentarii, evident.

Situaţia nu este, însă, nicidecum una amuzantă, mai ales că, în cazul de faţă, vorbim despre o femeie cu un copil mic în braţe, mergând pe gheaţă şi încolţită de mai mulţi câini. Ţinând cont că la Năvodari, şi nu numai, s-au tot înregistrat astfel de incidente, oamenii aşteaptă ca autorităţile să facă ceva în acest sens, însă acel „ceva” pare că întârzie să apară, cu toate că există fonduri alocate pentru a nu mai exista câini fără stăpân. Un internaut din rândul celor neutri chiar a postat un comentariu destul de inteligent: „Nu există iubitori de animale şi neiubitori, există o problemă a oraşului care nu se rezolvă prin hingheri. Hingheri avem de ani de zile, şi câini avem în continuare pe străzi!!!”.
https://www.replicaonline.ro/femeie-cu-copil-mic-in-brate-incoltita-de-cainii-maidanezi-la-navodari-347882/

Leave a Comment