COPIL DE TREI ANI, atacat de maidanezi. ‘Domnilor şi doamnelor din administraţia locală, pe unde vă plimbaţi cu copiii voştri?’

Haitele de câini maidanezi au pus stăpânire pe parcurile și străzile Constanței! Părinții reclamă că ajung la disperare, când văd cum patrupedele flămânde și agresive se reped asupra copiilor lor și nu au cui să ceară ajutorul! În timpul acesta, reprezentanții Primăriei Constanța dau asigurări că în curând va fi reluat serviciul de ecarisaj la nivelul municipiului. De menționat că, din vara lui 2018, echipajele de ecarisaj nu au mai fost văzute pe străzile municipiului.

Într-o ediție anterioară a „Replica de Constanța” prezentam cum o fetiță de 10 ani a fost atacată de doi câini maidanezi, la intersecția străzilor Caraiman și Dunării, în zona Far. Era ora 7,30 dimineața și fetița mergea liniștită spre școală când a fost atacată de patrupede și mușcată. În urma incidentului, copilul a fost dus la spital, având nevoie de tratament.

Se putea însă să fie mult mai grav, semnala la respectiva dată mămica victimei. Un mesaj asemănător transmite și o altă constănțeancă, mama unui băiețel de trei ani, care a văzut îngrozită, duminică după-amiază, 17 martie a.c., cum trei maidanezi au atacat copilul aflat pe tricicletă, în parcul din cartierul Poarta 6.

„Duminică, ora 18.00, am ieșit în parc cu soțul și cu cel mic. Deja se înserase, dar pentru că vremea s-a mai încălzit puțin și pentru că băiețelului îi place să se plimbe cu tricicleta, am decis să ieșim puțin în parc. Ne aflam pe alee, în parcul din cartier, copilul la vreo zece metri în fața noastră, făcea ture cu tricicleta.

La un moment dat, din iarbă au sărit trei sau patru maidanezi, niște namile, care s-au repezit asupra lui. Soțul a intervenit imediat, noroc și de niște adolescenți care erau pe o bancă și au sărit imediat în ajutorul nostru și i-au alungat. Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi putut întâmpla dacă se întârzia și numai câteva secunde!

Acum, aș vrea să mă adresez celor care se află în fruntea acestui oraș: domnilor și doamnelor, aveți copii? Sunt convinsă că da! Și dacă aveți copii, cu siguranță cunoașteți senzația aceea când îți îngheață sângele în vine, ți se oprește inima și nici nu mai poți respira pentru că fiului/fiicei i se poate întâmpla ceva care să îi pună viața în pericol. Știți la ce mă refer… În aceste condiții, de ce lăsați să fie pusă în pericol viața copiilor noștri?

Știu, iubitorii de animale vor spune că maidanezii nu atacă decât dacă sunt provocați. Dar, vă întreb eu, cu ce i-a provocat copilul meu, care mergea liniștit pe tricicleta lui, nici măcar nu avea viteză, abia învață să dea la pedale.

Eu ies la plimbare prin parc destul de des cu cel mic. Dumneavostră pe unde vă plimbați cu bicicleta cu copiii? Nu îmi spuneți că vă petreceți sfârșiturile de săptămână cu ei la mall. Ar fi prea trist! Sau poate vă permiteți să mergeți la munte, în fiecare week-end. Noi nu nu permitem.

Noi ne jucăm la locurile de joacă – acelea de așteaptă reabilitarea de mai bine de un an! –, pe niște tobogane gândite pentru participanți la olimpiade de gimnastică, nu pentru prichindei de 3 – 4 ani – dacă nu mă credeți, veniți cu copiii dvs. la locul de joacă din cartierul Poarta 6! -, mergem pe malul mării și prin parcuri, tot printre maidanezi și fecale de animale.

Observ, cu indignare și tristețe, că între realitatea de pe stradă și birourile autorității locale este o prăpastie adâncă! Ceea ce mă face să cred că nu, domniilor și doamnelor din administrația locală, nu ieșiți cu copiii prin parcurile Constanței!”, este mesajul constănțencei revoltate.

Contactați de „Replica de Constanța”, reprezentanții Primăriei Constanța au dat din nou asigurări că procedurile pentru reluarea capturării sunt pe ultima sută de metri.

„Nu știm dacă vom relua procedurile peste câteva zile, o săptămână sau când anume”, ne-au transmis reprezentanții administrației locale. De menționat că contractul de prestări servicii privind serviciul de capturare, transport și predare a câinilor fără stăpână de pe domeniul public al municipiului Constanța nr. 42440 a fost semnat pe 28 februarie a.c., serviciul fiind atribuit, în urma licitației, firmei SC FELINA VET SRL, cu sediul în sectorul 5, reprezentată de administrator Istrate Valentin Manuel. Contractul poate fi văzut AICI.

Se împlinesc 11 ani de la tragedia care a șocat Constanța!

Reamintim că în luna aprilie se împlinesc 11 ani de la o tragedie care, la vremea respectivă, a șocat comunitatea: o fetiță de 6 ani, copila unei familii fără posibilități care trăia într-o casă de la marginea orașului Constanța, spre Agigea, a murit sfâșiată de câinii maidanezi.

Pe 12 aprilie 2008, Valentina Țigănuș, căci acesta era numele ei, o fetiță firavă și drăgălașă, a murit la 200 de metri de casă, sub colții patrupedelor flămânde. În timpul zilei, fetița a ieșit din casă pentru a se juca pe strada Portului. Nu s-a întors nici la lăsarea întunericului, astfel că părinții s-au alarmat și împreună cu câțiva vecini au plecat în căutarea ei.

Nu au găsit-o, așa că au sunat la Poliție. Au găsit-o polițiștii, pe la ora 23,00, pe câmpul din fața casei. Era întinsă pe burtă, cu mâinile, picioarele, spatele și fața sfâșiate de câini, într-o baltă de sânge. La data aceea, medicii legiști afirmau că după ce fetița nu a mai putut să se miște sau să strige după ajutor, maidanezii au sfâșiat părți din corpușorul ei.

Florentina BOZÎNTAN

https://www.replicaonline.ro/copil-de-trei-ani-atacat-de-maidanezi-domnilor-si-doamnelor-din-administratia-locala-pe-unde-va-plimbati-cu-copiii-vostri-385563/

Citește și: Primăria Constanţa NU A ÎNCHEIAT CONTRACT PENTRU SERVICIUL DE ECARISAJ!

Fetiță MUȘCATĂ de MAIDANEZI pe drumul spre școală! Primăria promite că din martie reia strângerea haitelor!

https://www.replicaonline.ro/copil-de-trei-ani-atacat-de-maidanezi-domnilor-si-doamnelor-din-administratia-locala-pe-unde-va-plimbati-cu-copiii-vostri-385563/

Leave a Comment