Comunicat Presa – Drept replica IREC

Comunicat Presa IREC

Drept la replica pentru articolul <Cuţu, cuţu sau despre democraţie în România>

Citeste mai mult: adev.ro/nzf7yh

”Dle. Georgescu, ma bucur ca ati scris acest articol pentru ca el readuce in atentia publica o mare problema pe care o are inca Romania – populatia mare de caini fara stapan care pun in pericol de moarte cetatenii si mai ales copiii si batranii. Romania nu este insa Bucurestiul (unde intradevar primaria a ridicat majoritatea maidanezilor de pe strada dupa ce in 2013 Ionut Anghel de 4 ani a fost devorat de viu in centrul capitalei). Romania este Targu Bujor unde acum 3 luni o fetita venita la Spitalul de Pediatrie a fost fost muscata de un maidanez in curtea spitalului, Romania este Giurgiu unde colacaie de maidanezi pentru ca primarul nu vrea sa aplice legea, Romania este Sibiu unde ieri un copil de 11 ani a fost lovit din plin de masina dupa ce a sarit in strada ca sa scape de o haita de caini care l-au atacat.

Aceasta este Romania si ea este in continuare o jungla urbana unde animale periculoase circula libere pe strada, in parcuri, in curtile institutilor. Vreau sa va atrag atentia ca va aflati intr-o mare eroare in ceea ce priveste ”linistea” asociatiilor asa-zise pentru protectaia animalelor. Si vreau sa subliniez diferenta fundamentala intre o asociatie de protectie a animalelor reala si legitima (cum este WWF) si un grup de crima organziata cum sunt entitatile tip ”Catelus cutu-cutu” mascate in asociatii de protectie a animalelor. Spun grup de crima organizata pentru ca aceste grupuri mascata in ONGuri fac trafic de maidanezi si castiga milioane de euro de pe urma cainilor a caror ”salvare” o marketeaza emotional catre straini milosi in schimbul donatiilor consistente in euro. Ei bine aceste grupuri de crima organziata, vazand ca le dispare ”materia prima” din Bucuresti, s-au mobilizat cu o agresivitate rar intalnita – au amenintat, au hartuit si au denigrat fara rusine cetatenii, autoritatiile si orice efort de civilizare a Romaniei. AU TERORIZAT pur si simplu. Au organizat curse nocturne in Bucuresti cu masinile ca sa hartuiasca echipajele ecarisajului si au atacat, au batut hingherii, au vandalizat masinile ecarisajului. Au atacat cu drujba si au luat la bataie cetatenii care chemau ecarisajul sa ridice cainii fara stapan. Sunt dovezi, sunt filmari sunt fotografii nenumarate cu aceste actiuni de terorism urban.

Mai grav, au manipulat opinia publica si au MANIPULAT autoritatile locale din multe orase din Romania comunicandu-le adrese amenintatoare in care ii dezinformau cu privire la aplicabilitatea legii care obliga autoritatile locale sa stranga cainii fara stapan de pe spatiul public. Au atacat in instante legea si au incercat blocarea, anularea ei pentru a perpetua prezenta si inmultirea cainilor fara stapan pe spatiile publice din Romania. ca sa nu isi piarda obiectul muncii cum s-ar zice.

Va spun toate astea pentru ca eu personal coordonez o organizatie non-guvernamentala care s-a luptat in prima linie pentru Legea lui Ionut si pentru ca sa avem spatii publice civilizate si sigure pentru noi si pentru copiii nostri. Ca initiator al Asociatiei IREC Initiativa pentru Responsabilitate Publica am fost victima acestor grupuri de crima organizata si am fost amenintata, imaginea mea publica a fost terfelita si cel mai grav, mi-au fost amenintati copiii! Am o plangere la Politia Sector 1 pentru aceste amenintari si am procese in care imi apar dreptul la imagine.

Deci nu mai sustineti va rog ca nu a ”latrat”’ niciun ”iubitor de caini” cand au disparut cainii fara stapan din Bucuresti, ca va asigur eu ca au ”latrat” si au ”muscat” din plin si cu salbaticie din noi, cetatenii normali si responsabili care dorim sa putem circula in siguranta pe strada. Pentru ca dvs. sa va minunati de curatenia din Bucuresti eu si familia mea precum si multi altii care au fost in prima linie a acesei lupte pentru civilizare am avut si avem de suferit enorm.

Va pot furniza dovezi in acest sens oricand doriti sa va convingeti de asta.”

Ana Maita, Presedintele Asociatiei IREC

https://www.facebook.com/IRECROMANIA/posts/760414354062818

Leave a Comment