Câinii fara stapâni au ajuns un pericol în municipiul Onesti

Câinii fara stapâni au ajuns un pericol în

municipiul Onesti

Municipiul Onesti, perceput din ce în ce mai mult ca „un oras fantoma”, în care a avut loc o depopulare masiva si  oamenii îsi cauta de lucru prin strainatate dupa ce industria petrochimica a murit, a devenit „un pericol public” pentru locuitorii sai din cauza  câinilor fara stapân ce se afla pe strazi. Dupa alte numeroase întâmplari triste în care onestenii au fost muscati de câini, în zilele trecute, Maria B. aflata împreuna cu fiicele sale pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor , a fost atacata de o haita de peste 10 maidanezi.

Prezenta de spirit a sotului acesteia a facut ca întâmplarea, ce a avut loc înainte de venirea serii, sa nu se termine cu o nenorocire. Este de mentionat faptul ca doar cu câteva zile înainte, în aceeasi zona, în apropierea Scolii Gimnaziale „Emil Racovita”  a fost atacat de catre câini  un onestean, care s-a ales cu mai multe zgârâieturi pe mâini. „În momentul în care a încercat ca sa se apere, au mai aparut înca 5 – 6 maidanezi”, a declarat Alina B. ce a privit  neputincioasa  acest incident, ea rugând autoritatile ca sa ia masuri urgente. „Este  plin orasul de maidanezi flamânzi si agresivi. M-au atacat când mergeam cu  bicicleta acum câteva saptamâni”, a declarat Vasile E. în timp ce o alta locuitoare a municipiului a mentionat ca „numeri pe putin 50 – 60 de maidanezi daca faci turul Onestiului!” De-a dreptul dramatica a fost situatia  unei fetite ce a fost  atacata  chiar în fata blocului de locuit, un câine trântind-o la pamânt si încercând mereu sa o muste de fata. Desi era cazuta, ea si-a acoperit cu mâinile fata si la interventia unor vecini a fost salvata din  acest  cosmar, din care a ramas  cu o puternica trauma.

În fata acestor situatii  onestenii  sunt foarte revoltati. Adina P.  este de parere ca „trebuie ca sa dispara de pe strazi câinii maidanezi! Acestia  trebuie dusi la adapostul de câini, unde este necesar ca sa existe  anumite conditii de igiena si de hranire.” Doina  P. se întreaba „Primaria Onesti  ce face? Sunt  ‘o armata de oameni’ la aceasta institutie  care ar putea rezolva problema în mod uman!”  Asupra acestei  situatii a luat atitudine si un reprezentant al clasei politice onestene, Gelu Panfil, care a mentionat:”Problema câinilor comunitari  a devenit  destul de serioasa la Onesti, datorita  incompetentei actualei administratii.

Deciziile trebuie luate  si puse în aplicare repede, pentru a nu asista  la accidente grave, soldate  cu  ranirea  sau pierderea vietii, asa cum s-a întâmplat la Bucuresti!”  Este de mentionat faptul ca autoritatile onestene nu au un raspuns clar la aceasta situatie reala. Nicolae Gnatiuc, consilierul cu atributii de viceprimar , ce  a vizitat recent  Adapostul de câini din zona Obor, a declarat:” în urma recomandarilor primite, am început sa efectuam lucrari de modernizare conform standardelor europene, precum si lucrari de extindere a spatiilor de gazduire pentru câinii fara stapâni. Termenul de finalizare a acestor lucrari este primavara anului viitor”.

Câinii fara stapâni au ajuns un pericol în municipiul Onesti

Leave a Comment