15.000 de romani au fost muscati de caini anul trecut

15.000 de romani au fost muscati de caini anul trecut

Cazul japonezului ucis de un caine a ingrozit lumea medicala. Dar specialistii atrag atentia ca, zilnic, 40-50 de bucuresteni, uneori chiar mai multi, sunt muscati de caini. Pericolul prezentat de acestia este o realitate sumbra, numai anul trecut aproape 15.000 de romani cazand victime ale patrupedelor, in aproape 4.000 de cazuri fiind vorba despre copii.
Bucurestiul ocupa detasat primul loc intr-un top al victimelor violentei cainilor. Din cei aproape 15.000 de romani muscati anul trecut, peste 12.000 sunt bucuresteni, iar 4.000 sunt copii. “Majoritatea pacientilor care se prezinta la noi, la singurul Centru Antirabic din Capitala, sunt atacati pe strada. De obicei adultii prezinta muscaturi la nivelul gambei, dar cazurile cele mai grave sunt la copii, cei mai multi dintre ei fiind muscati de fata”, spune prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului “Matei Bals”.
Ieri, la primele ore ale diminetii, doi pacienti se prezentasera deja la Centrul Antirabic. Bucuresteanca Rozica Ticaluta, de 36 de ani, fusese atacata de o haita de patru caini in zona Berceni.
“Veneam de la dentist si am vazut cum se apropie. Latrau, iar unul a tasnit din spate, la picior si m-a muscat”, ne-a povestit cu lacrimi in ochi femeia. Ea ne-a marturisit ca are probleme cu sanatatea si ca tocmai trebuie sa suporte o operatie si “asta ii mai lipsea”. “Trebuie neaparat sa se faca ceva. Am copil si mi-e si frica sa nu i se intample ceva si lui”, a mai spus ea furioasa.
Un barbat de 81 de ani, Paris Iancu, a fost muscat tot de un maidanez. Venise ieri pentru vaccinare. “Am avut noroc ca eram bine imbracat ca altfel imi sfasia piciorul. Am simtit doar cand si-a infipt coltii in piciorul meu”, ne-a povestit batranul.
Sursa: Libertatea
http://www.newspad.ro/15-000-de-romani-au-fost-muscati-de-caini-anul-trecut,83335.html

Leave a Comment